Бившият вратар на Левски Боян Йоргачевич говори специално за Дарик радио и dsport.bg. Той сподели мнението си за ситуацията в синия клуб, който определя като "отбора на сърцецто си". Сръбският специалист говори и за работата си като треньор на вратарите, новото попълнение под рамката на Левски - Зоран Попович, както и за съвместната си работа с една от легендите на сръбския футбол Деян Станкович.

"Тук е трудно, както и навсякъде. Всеки ден от 5 следобед до 5 сутринта и уикендите от четвъртък до неделя не може да се излиза никъде. Стоим си вкъщи, организираме си онлайн тренировки с момчетата от Цървена звезда. Така си минава времето. Вече един месец измина в тази ситуация".

"Когато приключих в Левски, обещах на феновете на тима това да е последния отбор, за когото играя, че няма пазя за никой друг отбор. Имал съм предложения от други отбори, но съм дал дума. Казах, че Левски ще е последният отбор в моята кариера и така и стана. След това започнах школа, училище за треньори – един лиценз, втори. Направих академия за вратари – имам един малък отбор „Феникс“. След един месец започнах да съм треньор на вратарите тук и получих покана от Рад Белград да съм треньор на вратарите в първия отбор. Това беше голям шанс за мен - отбор в Суперлигата", заяви Боян Йоргачевич.

"Влагам същата енергия в треньорството, която влагах и като вратар. Когато съм на тренировка давам 500% от себе си. След четири месеца eдин от моите вратари от Рад беше повикан в националния отбор на Сърбия до 21 години. Тогава получих и покана да работя за националните отбори до 15, 16, 17 и 18 години. Така започнах работа и на двете места – и в Рад Белград, и с младежките национални гарнитури".

"Направих 1 година и получих покана от Цървена звезда. Хората виждат как работиш. В академията ми дойдоха вратари от всеки клуб в Сърбия да тренираме по 2-3 пъти на седмица. Първоначално от Цървена звезда ме поканиха да работя с цялата академия на клуба. Нормално, отидох там и след една година ме извикаха в представителния отбор на Цървена звезда и вече 2 месеца съм тук", сподели още сръбският специалист.

"Имах късмета да играя с Деян Станкович в националния отбор, така че се познаваме от там. Привилегия е да работя с такова голямо име и с такъв треньор, какъвто е той. 11 точки сме пред втория в класирането, малко мачове има до края на първенството. Ако ситуацията с коронавируса позволи да се играе, има още мачове, така че нищо не се знае“.

„Зоран Попович е вратар, какъвто Левски трябва да има. Той има манталитет за голям отбор, винаги се стреми към победа, не се отказва, добър е технически. Не мога да кажа една лоша дума за него. Петър Хубчев и треньорът на вратарите разполагат с един от най-добрите вратари в Сърбия“.

„Следя ситуацията в Левски. Пратих и едно видео в подкрепа на отбора. Не зная какво ще се случи с първенството – дали ще се завърши или не, но това няма значение. Аз искам и за следващата година да взема пет абонаментни карти за цялата година, за да мога да дам своя малък принос към бившия си клуб. Ако всеки дава по малко, мисля че Левски може бързо да се оправи“.

„За мен Левски винаги ще има място в моето сърце. А феновете – те не са просто в сърцето ми, те са във вените ми. Докато съм жив ще бъда фен на Левски. Много емоции имам с този отбор. Пожелавам късмет и дано Левски да вземе поне една титла – Купата или първенството в най-скоро време“, завърши бившият вратар на „сините“.

Цялото интервю с Боян Йоргачевич може да чуете в аудиото!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS