Испания няма да пуска фенове на мачовете от Шампионска лига и Лига Европа

dsport.bg

Здравните власти в Испания взеха решение мачовете на отборите в Шампионска лига и Лига Европа до края на календарната година да се играят без публика.

Както е известно, УЕФА даде позволение на всяка една страна сама да преценява дали да пуска фенове на стадионите в мачовете от груповата фаза на двата турнира.

По испанските стадиони зрители не се очаква да бъдат допускани поне до март.

В Барселона се надяваха, че ще могат да отворят на 30% „Камп Ноу“ за мачовете от Шампионска лига, но в крайна сметка това няма да стане.

Испанското правителство е писало до УЕФА: „Правителството категорично изключва възможност за отварянето на стадионите за фенове и широката общественост. Малко е вероятно тази ипция да се промени до края на годината.“

Това напълно изключва възможността феновете да се върнат на стадионите в Испания през тази календарна година и остава неясно дали такава възможност изобщо би била вероятна за реализира през сезон 2020/21.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още