Ивайло Стоянов: Ако има доказателства за корупция, виновните трябва да влязат в затвора

Георги Атанасов Георги Атанасов

Съдията Ивайло Стоянов заяви, че ако има доказателства за корупция срещу негови колеги, виновните трябва да влязат в затвора. Реферът коментира пред медиите срещата на елитните арбитри с новия шеф на Съдийската комисия Костадин Стоичков.

Стоянов допълни, че скоро съдиите в България ще излязат с официална декларация относно обвиненията в корупция, тъй като е неприемливо в общественото пространство да се хвърлят обвинения без да има доказателства.
"Причината за срещата са тези неистини, които излязоха в медийното пространство, че едва ли не всички съдии сме корумпирани, взимали сме пари. Всички сме против това нещо и ще излезем с официална декларация, тъй като никой няма право да обвинява когото и да било без да има реални доказателства. Тези обвинения ни дойдоха, като гръм от ясно небе. Според мен последния полусезон всичко от съдийско естество е наред", каза реферът.

Той също така бе категоричен, че срещу него никога не е бил оказван натиск да свири дадена среща по определен начин. 
"Спрямо мен не е имало натиск. Ако това се е случвало с някой от колегите той трябва да си каже. Според мен не е имало натиск. Шефовете на съдиите се сменят доста често - това е една от рисковите професии в държавата. Надяваме се, че нищо няма да се промени. В крайна сметка съдиите сме същите. Ще се опитаме да си вършим работата. Грешки ще има винаги, това е вън от съмнение. Всеки си има глава на раменете и носи своята отговорност. Ако има доказателства срещу някои съдии да ги посочат и те да си носят отговорността - ако трябва и в затвора да влязат. Това нещо трябва да се изчисти един път завинаги", каза Ивайло Стоянов.

Привикаха всички съдии на базата на БФС

Йордан Сталев: От Dsport разбрах, че съм отстранен от Съдийската комисия

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още