Иво Ивков: Лицензът виси със страшна сила, бюджетът е изпилен докрай (ВИДЕО)

dsport.bg

Новият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков коментира финансовото състояние на клуба. Той бе категоричен, че лицензът на "сините" виси непрекъснато и със страшна сила и допълни, че бюджетът е изпилен докрай. Ивков също така заяви, че той и останалите му колеги в Управителния съвет на Левски ги чака много работа, докато клубът постигне финансова стабилност.

"Аз съм посветен на синята кауза от 1998 година, когато регистрирах едно от първите акционерни дружества съгласно изискванията на тогавашния закон. За повече от 20 години съм имал възможност да работя с осем президенти на клуба и четирима изпълнителни директори. В най-трудните ситуации за клуба аз съм бил насреща. Бил съм човекът зад сцената в правен аспект. Повечето левскари ме познават. Имам 18 годишен опит на най-високо ниво, като арбитър в Апелативната комисия на УЕФА. Считам, че той ми даде много знания и възможност да наблюдавам развитието на тенденциите в европейския и световния футбол. Също така имам контакти с изключителни хора, някои от тях и в момента управляват световния футбол. Това са работни контакти, а не приятелски". 

"За мен по-важно е какво се случва в момента с клуба и какво ще направи новият Управителен съвет, за да постигнем стабилност. Нашият клуб се намира в безпрецедентна ситуация. Необходими са спешни мерки за финансовото му оздравяване. Трябва да започнем веднага да работим по план. В средносрочен план трябва да върнем Левски на мястото, на което му се полага. В последните години сякаш бавно забравяхме кои сме. Не само като клуб, но и като общност от милиони фенове. Един от най-важните приоритети е да постигнем финансова стабилизация на клуба. Трябва подобрение на приходната част. Тук идва безценната роля на генералния ни спонсор. Трябва да привлечем още партньори, рекламодатели, спонсори. Това няма да стане с лонзунги и спомени от миналото. Трябва да им покажем колко важен иструмент сме и колко важен е Левски като общност. Трябва да ги убедим колко силен парньор сме".

"Решаваща е и ролята на привържениците. Те са нашата опора, те са нашата цел. Трябва прозрачност в разходната част на бюджета. Новият УС трябва бързо да спечели доверието на левскарите. Няма право на никакви грешки".

"Вторият приоритет - връщане на европейската атмосфера на стадиона. Не само по време на мачовете, а през цялото време. Искам да върнем публиката на стадиона. Това ще стане с добър футбол - непремирим и красив. После ще дойдат и резултатите. Имам безпрекословно доверие на треньора Станимир Стоилов. Вярвам, че тази цел ще я постигнем по-бързо от първата. Ще имаме проактивна работа по много аспекти. Трябва да работим като добре смазана машина и да работим в една посока". 

"Последният приоритет е работата с общината и държавата по редица инфраструктурни, социални проекти. Трябва да покажем на привържениците, че милеем за тях и ще искаме много от тях".

Наско Сираков: Всеки член на УС трябва да участва в подобряването на финансовото състояние на Левски (ВИДЕО)

"Мисля, че съм придобил достатъчно опит, но ние ще работим в екип. До края на годината имаме да покрием неизплатени суми на бивши и настоящи футболисти и треньори. В незавидно положение сме, тъй като административният ни екип не е получавал заплати от доста време. Не са едно и две спешните плащания. Няма да споменавам никакви цифри. Аз няма да призная лесно някои от задълженията. Първо ще водим преговори с всички наши партньори, включително и кредиторите ни. Имам резерви по отношение на някои задължения".

"В понеделник имам среща с част от организираните привърженици, за да започнем разискване на наболелите въпроси".

"Гарантирам, че няма да бъдат сключвани неизгодни за клуба договори, докато аз подписвам. Това също е въпрос на виждане. Имаме загубено дело в казуса с Хубчев. Преговорите са трудни. В момента ги водят представителите на нашия партньор". 

"Лицензът виси непрекъснато и със страшна сила. Ние сме незавидна финансова ситуация. Имаме поглед как да се промени това и ще работим, за да го постигнем. Бюджетът е докрай изпилен, но е възможно до Нова година да има промени в административния екип. В този момент сме затиснати от проблемите. Трябва да се разберем със страшно много хора, да разсрочим задължения, да апелираме за разбиране, да сме тихи и да работим по тези въпроси. Няма как след всичко, което се случи да сме в цветущо положение. Интересува ме как да постигнем финансова стабилност, да върнем хората на стадиона, да гледаме в една посока. След като преминем първите трудни периоди ще можем да надградим".

"Водят се разговори с потенциални партньори. Но все още няма нищо конкретно".

"Ние не можем да живеем само в нашата черупка. Затварянето на стадионите е сериозен удар за нас. Тежко е за нас, тъй като трябваше да опитаме да накараме хората да се върнат по трибуните. Най-важното обаче е животът и здравето на хората. Вярвам в институциите. Трябва да помислим дали столичните клубове не трябва да бъдат компенсирани на някаква база заради наложените мерки. По-скоро в тази насока бил работил, отколкото да упрекваме Общината за това решение. То спря доста наши идеи и виждания. Ще трябва да го преглътнем. Има приоритети, които са над футбола". 

"Срещата с феновете няма да е единствена. Трябва да гледаме в една посока. Лично аз считам, че на клуб като нашия не му подхожда да има такива прояви по трибуните. Трябва да има нулева толерантност към хулиганските прояви и расизма. Поне веднъж на три седмици трябва да имаме срещи с организираните привърженици. Не толерираме факлите и бомбичките. Трябва много да върнем европейската атмосфера на стадиона. Мерките ще са комплексни".

"Ако сега кажа какви са задълженията, значи ги признавам. До Нова година всеки един ден ще преговаряме с нашите кредитори. Половината задължения са от лихви. Това е тема за размисъл", обясни Ивков.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още