Избраха Добри Карамаринов за член на Съвета на ИААФ

Димитър Пенев Димитър Пенев

За първи път в историята българин бе избран за член на Съвета на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Става въпрос за президента на Българската федерация по лека атлетика, Балканската и първи вице на Европейската атлетика Добромир Карамаринов. Той получи 96 гласа по време на изборите в Доха и стана член на Съвета за следващите 4 години. На конгреса в столицата на Катар участаха 211 държави от общо 214 членки на ИААФ. Без представители в Съвета са страни като Франция и Германия. 

"Много съм радостен и щастлив за този исторически ден за българската атлетика, коментира в Доха Карамаринов. - Малка България показа, че това което прави е наистина забележимо по света". Сър Себ Коу бе преизбран за президент на ИААФ.  За негови заметници бяха избрани Семена Рестепо, първата жена на този пост, Сергей Бубка, Джефри Гарднър и Навав Мохамед ал Сував. Членовете на Съвета на ИААФ са 13 мъже и 13 жени.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още