Във Великобритания безспорно можем да видим едни от най-верните фенове на своите отбори. Известен факт е, че има хора, които цял живот заемат едно и също място на стадиона, а след това местата им се наследяват от деца и внуци. Само че верни фенове на своите отбори могат да бъдат не само хора, а и...кучета!

Запознайте се с Ярдли – симпатичен голдън ретрийвър, който е най-верният фен на шотландския Полок.

Мачовете на тима на „Нюлендсфийлд Парк“ се посещават от около 5 хиляди зрители, но по-популярен от Ярдли няма как да откриете. Той е на своето място на всеки домакински двубой, а много често посещава и гостуванията.

През зимата Ярдли носи черно-бял фенски шал на отбора, а на трибуните другите фенове обичат да споделят хапването си с него.

Зад това Ярдли да стане такъв голям фен на скромния полупрофесионален Полок има забавна история. Неговият собственик Дейвид всъщност е почитател на елитния Сейнт Мирън, а самото куче е кръстено на бившия голмайстор на тима Марк Ярдли (226 мача за Сейнт Мирън и 68 гола в тях). Само че на стадиона на Сейнт Мирън не допускат кучета.

Дейвид обаче иска да гледа мачове с любимото куче, затова започва да посещава двубоите на Полок в Западната регионална дивизия.

За всеки мач той купува допълнителен билет за Ярдли, който чинно застава на мястото си и подкрепя отбора.

А в клуба е със статут на звезда. Симпатичното куче вече бе на корицата на клубното списание, а освен това участва и в рекламно клипче на отбора. „Обмисляме да направим Ярдли почетен член на клуба“, споделя президентът Том Гилиленд.

Ярдли и неговият собственик имат големи сърца и за нещо друго извън футбола. Редовно те посещават пациенти в местна болница, за да ги окуражават.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS