Как нов закон заплашва Левски финансово? (ВИДЕО)

dsport.bg

Дискусия в Спортното шоу на Дарик по повод внесените предложения за промяна в Закона за хазарта.

Новите промени в Закона за хазарта, които вече са внесени в Народното събрание от парламентарната група на „Патриотите“, могат да обрекат на финансов колапс футболния Левски и различни спортни клубове и федерации. Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6 депутати, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Това на практика означава, че Национална лотария и Лотария България ще трябва да се национализират и да преминат в ръцете на държавата.

Както е известно Националната лотария е генерален спонсор на Левски, като по информация на Дарик радио и dsport.bg компанията налива между 2 и 3 милиона лева на месец, като за януари сумата е над 3 млн. лева.

ЕКСКЛУЗИВНО: Нов закон заплашва Левски с финансов колапс

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още