Как в Ман Юнайтед преговарят за нов играч? "Имате 15 минути или купуваме от Китай"

| Англия

През януари привличането на нов нападател стана въпрос на живот и смърт в Манчестър Юнайтед след контузията на Маркъс Рашфорд.

В крайна сметка „червените дяволи“, притиснати от времето, привлякоха Одион Игало под наем. Предпочитаният им вариант обаче бе друг – Джошуа Кинг от Борнемут, който е юноша на Юнайтед и дори има два официални мача за тима.

Игало: Детска мечта ми е да играя за Манчестър Юнайтед

The Athletic публикува любопитен материал, в който разказва за преговорите между шефа в Юнайтед Ед Уудуърд и ръководството на Борнемут, в който вицепрезидентът на „червените дяволи“ е опитал да упражни натиск върху отсрещната страна.

Офертата на Юнайтед към Борнемут е била на стойност 25 милиона паунда – сума, която се е сторила малка на „черешките“. „Имате 15 минути да ни кажете, дали приемате или ще привлечем футболист от Китай“ - с тези думи Уудърд се е обърнал към клуба на Кинг.

В крайна сметка Борнемут не отговаря на заканата и така Юнайтед привлече Игало под наем до края на сезона от Шанхай Шенхуа. Най-разочарован пък остана самият Джош Кинг, който мечтаеше да се завърне в бившия си отбор.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още