Звездата на Тотнъм Хьон-Мин Сон ще премине през сериозна военна подготовка. Крилото на „шпорите“ се завърна в родината си Южна Корея, където ще прекара задължителна военна служба, която ще продължи четири седмици.

Задължителната казарма в страната е 21 месеца, но Сон изведе Южна Корея до трофей на Азиатските игри през 2018 година и затова бе направено изключение.  

27-годишният футболист ще бъде изложен за сълзотворен газ, ще бъде обучен как да използва огнестрелно оръжие и ще премине през сериозни бойни учения.

Освен това Сон ще се сблъска с химически, биологически, радиационни и ядрени упражнения, които са част от военното учение в страната.

Военнослужещ от морската пехота на Южна Корея разкрива пред Reuters какво предстои за Сон в казармата: „CBRN (химически, биологически, радиационни и ядрени упражнения - Chemical, Biological, Radiological, Nuclear) е най-тежката част от военното обучение. Влезеш ли в казармата, задължително трябва да се научиш да използваш огнестрелно оръжие и противогаз, да участваш в сражения и да можеш да се придвижваш по бойното поле. По време на тренировъчен поход обикновените новобранци от морската пехота носят 40 килограма екипировка, но екипировката може по изключение да е по-лека за обучаващи се за по-малко време (като Сон)“, обясни морският пехотинец.  

Играч на Тотнъм отива в казарма

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS