Калоян Левтеров: В първия старт имаше малко повече напрежение

dsport.bg

Плувецът Калоян Левтеров, който направи дебюта си на Олимпийски игри днес в Токио в сериите на 100 метра гръб, заяви, че в първия му старт е имало повече напрежение.

В по-слабите си дисциплини Петкова и Левтеров не успяха да влязат в полуфиналите

18-годишният Левтеров даде 37-мо време в сериите от 55.60 секунди и не успя да се класира на полуфиналите. Следващият му старт в японската столица е на 200 метра гръб на 28 юли.

"Като първи старт имаше малко повече напрежение от останалите състезания. Надявам се занапред да се изчисти това нещо, все пак ми е първа Олимпиада. Малко по-големи очаквания има, но мисля, че всичко ще се преодолее. Лично аз за първи път съм на световно ниво, досега съм имал само европейски състезания. Въпреки първия ми опит, ми е много интересно", коментира българинът след дебюта си на най-големия спортен форум. 

Диана Петкова: Днешното състезание по-скоро го използвах за тренировка

"Тези Игри са по-скоро като опит. Ние сме още млади плувци, нямаме чак толкова опит, натрупан с големи състезания. Сега тепърва навлизаме в нашите кариери и напрежението все още не се е изчистило. Надявам се занапред да започнем да свикваме с толкова големи форуми като Олимпиадата и може би с времето всичко ще се получи", допълни той.

"Има някакъв кратък застой напоследък. Надявам да се временно. В кариерата на всеки един спортист влиза такъв период. Надявам се занапред да изчиствам от елементите, които са ми слаби в момента и се надявам, че нещата ще се получат. На 200 метра очаквам да се доближа максимално до личния си рекорд и да усетя плуването тук с най-добрите. На мен това ми е като цел тази Олимпиада - просто да усетя хъса и тръпката", каза още Левтеров.

България с първи медал на Игрите в Токио

"Искам да им пожелая да са спокойни. Въпреки че не го показваме, има едно напрежение, което се усеща, все пак това е най-големият спортен форум. Надявам се и в моите очи виждам Йосиф и Антъни на полуфинал и на финал, което си е съвсем реално", коментира българинът. 

"В селото е страхотно, въпреки мерките, които са в момента. Виждаме се с най-добрите в света, не само в плуването, а и във всички спортове. Емоциите са много големи. Престоят ни тук е като опит и се радваме на всичко", сподели още Левтеров.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още