Казахме ли сбогом на трите смени във футбола?

dsport.bg

Сезон 2019/2020 г. бе прекъснат заради избухналата пандемия от коронавирус, която за кратко време се разпространи по всички крайща на планетата. Първенствата бяха подновени през лятото, но с няколко нови правила, които да помогнат на играчите да се приспособят към повторното си завръщане на терена след няколкомесечна липса на мачове и ползотворни тренировки.

Едно от нововъведенията бе добавянето на допълнителни две смени към досегашните три. Това правило влезе в сила на 8 май 2020 г., и щеше да бъде в сила до края на годината. Но вече изминаха 7 месеца от 2021 г., а нито в първенствата, нито в турнирите има индикации да се връщат към старата схема с три промени.

ФИФА вече обяви, че е доволна от мярката, която по последни данни щеше важи до края на този месец. Така трябваше да ни остават две седмици до датата на изтичане на мярката, но тя ще продължи да бъде в сила и след това. От Международния борд на футболните асоциации решиха да я удължат до края на 2021 г. с аргумента, че правилото трябва да остане, за да намали риска от контузии, които могат да се появят в един отбор заради пандемията. Днес този аргумен не звучи меродавно, но все пак правилото на 5-те смени ще продължава да бъде в сила до края на тази година.

 Какво показва статистиката след края на Евро 2020?

Играчите на кои клубове бяха най-резултатни на Евро 2020?

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още