Капитанът на Лудогорец Кирил Десподов говори пред медиите преди срещата реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа срещу Астана.

„Мисля, че Лудогорец е свикнал да играе през 3-4 дни мачове. От доста години насам влиза в групите на Лига Европа. Свикнали сме и знаем какво е да играеш през 3 дни мачове. В отбора се работи професионално и всички се стараят ние да се възстановим. Отборът е свеж и готов да покажем добро лице. Утре трябва да сме жадни за победата“, започна Десподов.

Той заяви, че трудно може да се направи съпоставка между Астана и българските тимове. „Това е дисциплиниран отбор, който е здрав физически. Разчитат на статични положения. Ние обаче не трябва да се концентрираме върху тях, а върху нас си“, допълни той.

Десподов заяви, че не е сериозно да се говори и мисли за Аякс преди Лудогорец да си свърши работата срещу Астана.

„Още е рано да кажем, че сме се сработили с Руан Секо, така както с Игор Тиаго. Всъщност двамата имат сходен стил на игра. Вие помните, че в началото Игор не започна добре, после се отпусна и започна да вкарва голове. На всеки му трябва време да се сработи с отбора. Надявам се Руан да вкарва повече от Игор“, каза Десподов.

Относно разликата в тревното покритие между Астана и Разград Десподов заяви: „Мисля, че там беше доста тежък терена. Ние винаги играем трудно на изкуствено игрище, защото в Европа играем предимно на естествено. Определено и не е само теренът. Играем у дома, пред собствена публика. От първата секунда да накараме Астана да се чувстват неудобно и да им покажем, че не ги чака нищо хубаво“, завърши Десподов.

Ивайло Петев: Уверен съм, че може да отстраним Астана в редовното време

Черно море пусна билетите за мача срещу Лудогорец

Бивш треньор на Левски и три казахстански отбора с коментар преди Лудогорец – Астана

Анализатори: Шансовете на Лудогорец за победа срещу Астана са 69,97%

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS