Легендарният германски футболист Мирослав Клозе не крие, че е шокиран от решението на Сергей Милинкович-Савич да продължи кариерата си в Саудитска Арабия. В изявление пред италианските медии Клозе подчерта, че СМС на 28 години може да играе във всеки клуб в Европа.

Клозе каза, че за него е неразбираемо решението на Сергей Милинкович-Савич да подпише с Ал Хилал от Саудитска Арабия в най-добрите си футболни години.

Мирослав Клозе, който игра със Сергей една година в Лацио, каза, че разбира Карим Бензема или Кристиано Роналдо, които са в края на кариерата си, но не разбира решението на СМС, който доскоро имаше оферти от най-силните европейски клубове.

„Гледах 20 минути мач от саудитската лига и не бих могъл да преценя на какво ниво са в момента. Но това, което виждам е, че много играчи отиват там. Бензема и Кристиано Роналдо вече си тръгнаха. Имайки предвид възрастта им е разбираемо. Що се отнася до Сергей, ситуацията е малко по-различна. Според мен той не трябваше да прави този ход. Мисля, че Англия или Испания биха му подхождали повече, но това е негово решение и ние трябва да го уважаваме“, каза Мирослав Клозе пред италианските медии.

Ал Хилал вчера официализира трансфера на Сергей Милинкович-Савич от Лацио. Клубът спечели 40 000 000 евро. Според информация от Близкия изток сръбският футболист ще печели по 30 милиона евро на сезон, а подписа тригодишен договор.

Ал Хилал обяви трансфера на Милинкович-Савич

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS