Клубовете в Испания ще подновят занимания тази седмица

| Испания

Ситуацията около испанския футбол започва да се нормализира, като отборите в страната трябва да подновят тренировки през настоящата седмица. В средата на март футболът в Испания беше спрян заради пандемията от коронавирус.

Организаторите от Ла Лига потвърдиха, че клубовете от Примера и Сегунда дивисион отново ще имат занимания. Тренировките ще бъдат индивидуални и ще следват протокола за безопасност. Здравните и спортни власти в Испания са гаранти за спазване на разпоредбите.

"Тези мерки са за период от около четири седмици и ще преминат през различни фази. Процесът ще бъде следен изцяло. Ще има и тестове във всеки клуб. След това трябва да има групови занимания и евентуално по-късно да се подновят мачовете. Това може да се случи през юни", се казва в изявление на Ла Лига.

В Испания пандемията от Ковид-19 отне над 25 хиляди живота през последните около два месеца./БТА

В Ла Лига започва тестване на 6 май, 48 часа по-късно тимовете стартират тренировки

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още