В Ла Лига започва тестване на 6 май, 48 часа по-късно тимовете стартират тренировки

След като Министерството на здравеопазването направи официалния си професионален спортен протокол, вече има ясен план за завръщане на футбола в Испания, пишат медиите в страната. Връщане, което преминава през извършване на тестове, както е установено от самия протокол.

В началото на първата фаза медицинските служби на клуба, федерацията или тренировъчния център трябва да извършат първоначален спортен медицински преглед, като отворят досието за спортиста, както е посочено от медико-спортната практика. Здравните специалисти ще направят специално проследяване на случилото се със здравето на спортиста като цяло през 2020 г., насочвайки го по-специално към идентифициране на признаци, симптоми, ефекти или последствия от вируса COVID-19.

Този първоначален медицински преглед ще включва тест за наличие на вирусен генетичен материал (амплификация и идентификация чрез PCR). Спортисти, които дадат положителен резултат на PCR теста, няма да могат да започнат тренировки, докато не се излекуат напълно. В случай на уязвим или чувствителен персонал клубовете трябва да бъдат бдителни за откриване на симптоми и трябва да предприемат превантивни мерки.

Ла Лига вече планира да започне тестовете на играчите в сряда и четвъртък. Всичко е с цел да се позволи на отборите да започнат тренировки следващия петък, 8 май.

Премиерът на Испания: Федерациите, а не правителството, решават кога спортът ще бъде възобновен

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още