Премиерът на Испания: Федерациите, а не правителството, решават кога спортът ще бъде възобновен

| Испания

Испанският министър-председател Педро Санчес разкри, че не правителството, а спортните федерации и лиги сами ще решават кога професионалният спорт ще бъде възобновен.

Що се отнася до футбола, президентът на Ла Лига Хавиер Тебас и президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес вече водят разговори с Националния съвет за спорт, за да се вземе решение кога шампионатът ще бъде подновен.

Трите страни са се обединили около идеята да направят всичко възможно, така че футболът в Испания да бъде възобновен. Премиерът Санчес разкри на пресконференция, че договорка за подновяването на футбола в страната почти е постигната.

„Аз съм по-голям фен на баскетбола, отколкото на футбола, но се надявам скоро мачовете от Ла Лига да бъдат подновени“, заяви премиерът на Испания.

„Федерациите и лигите ще решат кога това да стане. Започнахме да позволяваме индивидуални тренировки в отборните спортове. Да се надяваме мачове отново да има скоро. Ще ги гледаме по телевизията, а не от стадиона, за съжаление. От 4 май ще са позволени индивидуалните тренировки“, дприпомни той.

4 май е датата, когато футболистите могат да подновят своите тренировки, спазвайки инструкциите от ръководителите на Ла Лига. Някои тимове като Реал Мадрид вече обявиха кога подновяват занимания – 11 май.

През следващата седмица футболистите от Ла Лига ще бъдат тествани коронавирус. Така ще се провери дали има заразени, преди да бъдат подновени тренировките.   

Ла Лига тръгва на 7 или 14 юни

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още