Кметът на Петрич Димитър Бръчков разпространи официалната си позиция, в която се казва, че той и ръководството на ОФК Беласица твърдо застават зад кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС. 

Въпреки всичко: БФС с нов опит да блокира конгреса – съдът отново го спря

Ето какво се казва в позицията на Бръчков и клуба от Петрич: 

"Позиция на кмета на Община Петрич и ръководството на ОФК „Беласица“ относно ситуацията в родната футболна действителност

Уважаем дами и господа,

Уважаеми колеги,

Скъпи фенове,

Полемиката в публичното пространство във връзка с управлението на БФС засяга обществото като цяло, защото пряко е свързана и с развитието на детско-юношеския спорт – начало, към което се стремим да насочим подрастващите, за да елиминираме въздействието на всякакви други порочни за развитието им фактори.

Едно ръководство винаги има толеранс от време, за да покаже какво прави и да отчете това не само на документи. Ангажиментът следва да бъде еднакво разпределен между по-големите и по-малките школи, защото това е основа за всички деца, независимо в коя точка на страната или кой клуб тренират. Те са там и това е важното. Тук е основната ни грижа – да ги задържим!

В ДЮШ на ОФК „Беласица“- гр. Петрич се подготвят близо 300 деца и грижата за обезпечаване на този процес в цялостност е единствено на Общината! За поддържането на съществуващите и изграждането на нови спортни терени - също. Това следва да се промени. Едно ръководство на футболен съюз трябва да се грижи за бъдещото си поколение футболисти по ясни алгоритми и комплексно! Не считам, че е правено досега адекватно и пропорционално.

Нов поглед в цялостната методика е наложителен, защото пропуските кристализират и в състоянието на представителния отбор на България – незавидно, вече години наред. Няма я последователната дейност. Сериозни резерви и крути мерки са необходими за елиминиране на опорочаването на футболните срещи заради съдийски пристрастия и някои странични стимули…ощетени са отново и футболисти и публика – огорчението ще изпразни още повече трибуните по родните стадиони! Еднакъв „аршин“ за отсъждане и справедливо налагане на наказания – това не се постигна до този момент. Промяна и тук е наложителна!

Подкрепяме категорично знакови имена в българския и европейския футбол – Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров да приложат опита си тук и да извършат промяната, която многоаспектно ще повлияе върху бъдещото развитие на футбола като спорт.

Това е една ценна и навременна възможност за родната футболна действителност - доказали се спортисти, уважавани не само в България, да разкрият нови хоризонти, за да постигнем очакван катарзис в този спорт! Тези хора знаят какво да приложат, защото от първо лице са видели и били част от развити европейски клубове – грандове, достойни за уважение. Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров са разпознаваеми не само тук, а в цяла Европа. Погледът към родния футбол ще бъде различен и заради техните имена, а те няма да имат право на провал. Трябва да докажат, че респектът към тях ще продължи и спрямо позицията им във футболната централа!

Времето за компромиси изтече! Нека видим действия, които не ощетяват, а действат мотивиращо за всеки клуб, за всеки футболист, за всеки на трибуните!

Позицията е представена на Председателски съвет при Общински съвет – Петрич!"

Екипът на Бербатов с отворено писмо: Надяваме се да не ставаме повече свидетели на поредните подмолни игри

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS