Въпреки всичко: БФС с нов опит да блокира конгреса – съдът отново го спря

Иво Стефанов Иво Стефанов

Ръководството на БФС по всичко изглежда, че до последно ще прави опити да блокира провеждането на извънреден конгрес на 12 октомври.

Преди няколко дни юристите на футболната централа вкараха в Софийски градски съд иск, с който пледираха теза, според която е нямало основание за свикване на Конгрес, тъй като подписаното искане е било на по-малко клубове от необходимите 30% от членовете на БФС. За да се случи това в искането футболната централа е описала, че редовните членове са 551, а не 531. Искът тогава бе отхвърлен от СГС.

Веднага след това футболната централа излезе със съобщение, че бъде организиран извънредният конгрес, който е насрочен за 12 октомври.

Явно обаче това не е края на сагата, тъй като успоредно със съобщението си за организация на конгреса, юристите на футболната централа са внесли в Софийски градски съд отново иск на 14 септември. Този път той е леко перифразиран, с който обаче отново желанието е за налагане на обезпечителна мярка – „забрана за провеждане на Конгрес на БФС на основание несъществуващо право на свикване“.

На 15 септември обаче Съдът отново е оставил без уважение и тази молба на БФС, тъй като „съдът приема, че предявеният иск е недопустим, съответно исковата молба следва да бъде върната – по арг. от чл. 130, изр. 1 ГПК“.

Тези действия на БФС обаче показват, че юристите на футболната централа вероятно ще правят нови опити да блокират провеждането на конгрес до последно, търсейки позитивно за тях решение на съда.

Екипът на Бербатов с отворено писмо: Надяваме се да не ставаме повече свидетели на поредните подмолни игри

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още