Кобрата на ринга срещу прекарал 12 години в затвора

Стана ясен съперникът на Кубрат Пулев за сблъсъка на 9 ноември във Фресно. ESPN обяви, че съперник на официалния претендент за световната титла на IBF ще бъде американецът Райдъл Букър. 

Според авторитетната медия двете страни са постигнали договорка като предстои съвсем скоро и да бъде подписан договорът за мача, който ще бъде подгряващ преди главния сблъсък за вечерта между Джамел Херинг и Ламонт Роуч.

Първоначално се смяташе, че Марк Де Мори ще бъде съперник на Пулев, но след провала в преговорите това ще бъде Букър.

38-годишният американец има 26 победи и 2 загуби на професионалния ринг, където се качва за първи път през 2001-а. Преди това има големи успехи на аматьорския ринг, където стига до №1 в ранглистата на САЩ за тежка категория.

Професионалната му кариера стартира с 22 поредни победи преди да загуби през 2004-а от Джеймс Тони, който година по-рано бе победил сензационно Ивендър Холифийлд.

Най-трудното обаче идва след това. Букър е арестуван за притежание и разпространение на кокаин. Той е хванат с над 1000 грама, което води до присъда от 12 до 30 години зад решетките. В крайна сметка прекарва на топло 12 години без един месец - между 9 септември 2005 и 9 август 2017.

А година след освобождаването си и вече на 38 Букър взе решение да се завърне на професионалния ринг. Откакто го направи има 4 победи и 1 загуба - от Джърмейн Франклин на 13 април тази година.

Специалистите зад Океана определят Букър като по-тежък съперник от Марк Де Мори, но въпреки това като такъв, който не би трябвало да създаде проблеми на Кубрат Пулев. 

Пуснаха в продажба билетите за мача на Кобрата

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още