Кобрата: По-добре, че не победих Кличко, щях да съм прекалено голям

dsport.bg

Кубрат Пулев се върна в спомените си за сблъсъка с Владимир Кличко преди 5 години, когато в мач за световните титли допусна единствената си загуба на професионалния ринг.

В интервю за bTV Кобрата заяви, че в крайна сметка се е оказало по-добре, че не е победил Кличко. Родният боксьор говори и за последния си мач с Райдъл Букър, за очакванията от сблъсъка Анди Руис-Антъни Джошуа и как върви неговата подготовка за мач срещу победителя от двамата.

Кубрат Пулев за Суши, Андреа, щастието и съветите към българите

"Сериозен противник (Букър б.р.), с опит, но аз си го направих да не е толкова тежък. Закономерно го бих през цялото време, много бой изяде този човек, не знам после как се е чувствал."

"С Чисора последният рунд намалих темпото. При Букър през цялото време го биех, беше подвижен боксов чувал. Който не трябва да подценяваш и всеки момент трябваше да остана концентриран. Той можеше да върне някой удар. Видяхте на Руис-Джошуа, непобеденият великан Джошуа загуби от един-единствен удар."

"Няколко пъти ме намери. Българска глава, здрава. Аркадата (срещу Богдан Дину б.р.) вече съм я забравил кога е била. Беше дълбока, до черепа, 20 и няколко шева. Беше сериозна аркада. Мотивация. Човек да е непремирим. Вяра, дух, мотивация и естествено желанието за победа. Боли, отделно обезверява, защото тя влиза в окото кръвта, не позволява да виждаш. Има и удари, които се изсипват в този момент, противникът вижда какво се случва. Важно е твърдостта, мотивацията и желанието за победа. Силата е духът на човека, не парите, които човек има, а духът. Затова ме е яд и за България."

"Всеки противник е различен стил, големина и се готвя по различен начин. Подбираме спаринг партньорите да са идентични със съперника."

"До края на май трябва да има мач между мен и победителя от Руис-Джошуа. Ако Анди Руис се подготвя добре, защото славата човек може да се самозабрави и да пропуска тренировките, ако се подготви както трябва, ще го победи пак. Ако не се подготви и е несериозен, този път няма да може да победи."

А кои са треньорите, с които самият той се подготвя?
"Ули Вегнер, Ибн Кейсън в Щатите, с други кондиционни треньори. Всички заедно сме един добър екип. Всички ние се уважаваме, направил съм така да има настроение. Ули, разбира се (е най-важният б.р.). Той е доказан специалист. Човек с много опит, много шампиони зад гърба си и се разбираме прфектно. Той има око за бокса. Има изграден начин на тренировки. Когато се изправя за световната титла, трябва да победя."

"Аз не съм излизал извън играта. Той помогна. Америка няма как да ме промени, просто си давам сметка за България, за чужбина, за българите."

"Аз надграждам отвсякъде. Няма толкова големи различия. Хората там са по-уважителни. Поради това, че имат повече пари, са по-усмихнати и щастливи. Тренировки и почивка, това е, няма друго. Работехме неусетно."

Относно мача с Владимир Кличко преди 5 години, Кобрата сподели: "Хубав мач, но загубих. Публиката беше уникална. Самите Кличко и целият му екип бяха учудени, колко много българи имаше. Бях много здраво подготвен, но стратегията ми беше супер грешна. Дори Зауерланд бяха против мен. Неща, които се учат в първи клас в бокса. Именно заради това човек се учи от грешките си."

"По-добре, че не го победих. Щях да бъда прекалено голям тогава. Може би така е трябвало да стане, така е много по-интересно. Така е казал Господ."

"Действията ми на ринга бяха прибързани, бях зелен. На професионалния ринг беше съвсем различно. Тази империя Кличко, тогава правеха хиляди номера. Аз бях сам срещу всички. Нямах опит, хората около мен нямаха опит. Момчета, които никога не са имали опит в професионалния бокс."

"Аз поемам изцяло вината и отговорността. Всичко беше в ринга, тогава бях с Ото Рамин, за него стратегията не беше силна част. При него физическата страна бе силна и на нея наблягахме."

Относно отношенията с брат си Тервел, Кобрата коментира: "Караме се по принцип, всеки си е характер. На спаринг става истинска война. Ние сме много различни категории, интересно е. Когато бяхме малки, разликата беше голяма, 2 години и 8 месеца. Боляла ме е главата от него много. Не връщам нищо, винаги се стремя да бъда над нещата. И на мен понякога ми избива злобата. Затова гледаме да не правим спаринги. Всеки си има негова гледна точка."

Той говори и за галавечерта в Пловдив на 14 декември, на която главният мач ще бъде именно на Тервел. "На 14 декември в Пловдив ще е много хубава, голяма гала. Ще бъде интересно. Много международно участие. Лично неговият противник Уебстър също е от Америка. Брат ми тренира здраво и смятам, че ще е в топформа и ще го сгази. Няма да е никак лесно. Трябва да остане супер концентриран. Брат ми е много по-опитен."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още