Кубрат Пулев постигна юбилейната си 30-а победа на професионалния ринг. Българският боксьор в тежка категория разби поляка Анджей Вавжик. На два пъти поляка беше пращан в нокдаун, но със сериозни усилия съумя да дочака на крака финалния гонг.

200 лв Начален Бонус Спорт! Бонусите са важни!

Все пак победата на Кубрат беше изключително убедителна в очите на съдиите. Те бяха единодушни - 100-88, 100-88, 99-89.

Веднага след края на битката в Коста Меса, Калифорния, Кубрат сподели, че е имал температура и до последно е обмислял заедно с щаба си дали да се боксира.

Мачът срещу Вавжик беше първи за Кобрата след пауза от година и пет месеца. За последно той загуби от Дерек Чисора.

Непосредствено преди да се разправи с Вавжик, по-малкият му брат Тервел достигна до своята победа №18 на професионалния ринг. Той срази представителя на домакините Дионардо Майнър.

Първи рунд

Кубрат залагаше основно на левия си прав. Към края българинът направи комбинация „едно-две: в главата на съперника и видимо постепенно започна да налага волята си на ринга.

Втори рунд

В началото му българинът получи мощен удар в главата. Това сякаш го нахъса за отговор с десни крошета. Вавжик беше притиснат. Полякът почна да търси начини за оцеляване и заложи на клинчове и някои не съвсем чисти удари.

Трети рунд

Кобрата играеше умно, като спазваше дистанция. Опитите на Вавжик да атакува бяха неутрализирани. Той успя да вкара само един ляв прав в лицето на Кубрат, така че нашият продължаваше да контролира мача.

Четвърти рунд

Четвъртият рунд протече по същия сценарий. Полякът се бранеше и се опитваше да оцелее, докато Кобрата атакуваше и нанасяше точни попадения не само в главата, но и в тялото на съперника.

Пети рунд

В петия рунд Кубрат нанесе най-добрата си комбинация дотук от ляв-десен в главата на Вавжик. Българинът вкара много повече точни удари, отколкото получи.

Шести рунд

В края на шестия рунд Кубрат Пулев прати Вавжик в нокдаун. Преди това полякът започна да играе малко по-рисково, защото осъзнаваше, че изостава сериозно в съдийските карти. Кобрата първо го разклати с ляво кроше, след това и с десен прав в целта. Нокдаунът беше неизбежен, но Вавжик съумя да се изправи и да продължи.

Седми рунд

В седмия рунд Кобрата отново наниза над десет успешни леви прави в главата на Вавжик. Българинът атакуваше и тялото, а не само главата. Все по-вероятен започна да изглежда сценарият – победа на Пулев с нокаут.

Осми рунд

Осмият рунд в мача беше белязан от втори нокдаун на сметката на Кубрат. Той притисна опонента в ъгъла и с поредица от тежки удари отново го свали на земята. Краката на Вавжик сякаш не го слушаха. Видимо енергията на поляка беше на привършване. Той обаче съумя да намери воля, за да продължи съпротивата си в мача.

Девети рунд

В предпоследния рунд Кобрата продължаваше да търси нокаута. Вавжик успя да оцелее, като опита удар в областта на черния дроб. По никакъв начин Кобрата не беше притеснен.

Десети рунд

Превъзходството на Кубрат беше очевидно. Победата му не беше под съмнение. Последната въпросителна беше дали ще успее да просне Вавжик на земята преди финалния гонг. Въпреки тежките удари, които получи полякът, дочака на крака финалния гонг.

Тервел Пулев подгря мача на брат си Кубрат с категорична победа

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS