Колко би струвало на Барселона да уволни Куман?

dsport.bg

Всички информации в Испания сочат, че президентът на Барселона Жоан Лапорта ще уволни Роналд Куман от треньорския пост през следващия сезон. Двамата предстои да се срещнат в понеделник или вторник. След това ще бъде взето решение за бъдещето на нидерландския специалист.

Няколко аспекта трябва да бъдат взети предвид преди окончателното решение – Куман е оценен за неговата смелост при започването на процеса на трансформация на отбора в началото на сезона.

Вторият аспект е, че ръководството на Барселона не вижда потенциален сериозен кандидат, който да замени Куман.

Третият аспект е фактът, че на Куман ще трябва да му бъде изплатено обезщетение в размер на 7,5 милиона евро, ако бъде уволнен.

Има няколко кандидата за треньорския пост в Барселона. Най-сериозен на този етап изглежда е Ханзи Флик. Другите, които са спрягани са Шави Ернандес, Микел Артета и Ерик тен Хаг.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още