Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте казва, че има „лош навик“ в английския футбол клубните директори да не говорят публично и изиска от президента Даниел Леви и управителния съвет да очертаят публично стратегията на клуба, подхранвайки спекулациите, че той е готов да напусне през лятото, ако исканията му не бъдат удовлетворени.

След поражението с 0:2 в лондонското дерби срещу Арсенал и възможността за още един сезон без трофей („суша“, която продължава от 2008 г.), някои от феновете на клуба вече започнаха да търсят отговори за посоката, в която се движи клубът. Президентът Даниел Леви се обърна към феновете два пъти този сезон чрез съобщение, а спортният директор Фабио Паратичи, който говори редовно с репортери, докато беше на същата позиция в Ювентус, даде само едно интервю, откакто се присъедини към отбора през юни 2021 г.

„В Англия има лош навик само мениджърът да говори пред публиката и да се опитва да обясни нещата. Никога не съм виждал например медицинският екип да излезе и да обясни защо даден играч има проблеми с възстановяването си. Освен това не съм виждал спортния директор или генералния мениджър да обясняват стратегията и визията на клуба. В Италия например преди всеки мач има някой от клуба, който излиза пред журналистите и отговаря на въпроси. Понякога не мога да отговоря на всички въпроси и ако говоря само себе си, ще има много недоразумения. Не е задължително на всеки мач, но веднъж месечно“, каза Конте.

Италианският специалист има договор с Тотнъм само до края на сезона.

Бъдещето на Антонио Конте остава неясно

Шансовете на Конте да остане в Тотнъм са все по-малки
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS