Конте предупреди играчите му да внимават с диетата, защото ще ги хване, ако го лъжат

dsport.bg

Антонио Конте настоя, че ще разбере дали играчите на Тотнъм нарушават правилата му, когато става въпрос за грижата на техните тела. Италианецът незабавно след пристигането си при „шпорите“ въведе забрана за яденето на кетчуп и пица от неговите футболисти.

Конте също така се интересува от подобряването на моделите на сън на неговите играчи и дори ги е инструктирал за техния сексуален живот.

52-годишният специалист е наясно, че може да контролира поведението на футболистите си само докато са на тренировъчната база на клуба.

Но той ги предупреди, че клубният диетолог ще му помогне да открие играчите, които не спазват правилата.

„Виждам резултатите от диетолога и мога да видя дали това е добре или не и може би не някои играчи не се справят добре извън тренировъчната база. За да може един футболист да подобри играта, са необходими много аспекти. Теренът и играта са само последната част от работата на футболистите. Те трябва да подготвят тялото и ума си, също така сърцето си и страстта си“, сподели Конте.

„Направих това не само в Челси, Ювентус и Интер, ни когато бях в Серия Б със Сиена. Аз бях същият, защото мисля, че натрупах важен опит като играчи и се опитвам да внеса това в отношенията ми с играчите и в треньорската ми практика“, добави той.

„Считам, че доброто хранене и отношение са много важни, защото за всеки футболист не са важни само тренировките или мачовете. Трябва да се подготвиш по най-добрия възможен начин. Сънят е много важен, както и правилното хранене. Тези два аспекта помагат на футболиста да се възстанови по-бързо. Ако имате правилно хранене и сън, можете да се възстановите бързо, готови сте да работите, понякога да работите много упорито и да избягвате контузиите. Да бъдеш професионалист означава да имаш всички ситуации в ума си“, продължи италианецът.

„Говорих с диетолога. Този аспект е важен, защото трябва да имате добри мазнини и добри мускули. Това е част от нашата работа и работата на играчите. Да бъдеш професионалист означава, че трябва да се грижиш за тялото си. Ако правиш това, рискуваш по-малко контузии и си готов да се изправиш пред тренировката, защото понякога заниманието е тежко. Вървя бавно, бавно, защото сега приоритетът е да работим много добре на терена, физически, тактически и психическите аспекти са приоритет. Със сигурност вървим стъпка по стъпка. Искаме да подобри всеки аспект. Обикновено, когато започна да работя с играчите, може би в началото някой не може да ме разбере, но след това, когато започне да разбира, следва стриктно това, което съм казал“, каза още Антонио Конте.

Конте разкри защо отказа на Тотнъм през лятото

Конте забрани кетчупа и майонезата в Тотнъм

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още