Коронавирусът в Италия се разпространява, отмениха спортните събития в още четири региона

dsport.bg

Епидемията от коронавирус в Италия се разпространява и засяга все повече райони от страната. Именно това наложи местните власти да забранят провеждането на всички спортни и публични мероприятия до нощта на 1 март. Забраната засяга абсолютно всички публични събития, включително учебните процеси в училища и университети.

Вече има три жертви на силно заразната респираторна болест в Италия, като третата почина в района на Ломбардия в неделя. Има диагностицирани над 150 случая. При 26 случая се касае за тежко болни, които се лекуват в болница. Става въпрос за възрастни хора. Останалите нямат такива изразени клинични симптоми.

Министър-председателят на Италия и министър на спорта разпоредиха всички спортни събития да бъдат отменени до 1 март в районите на Ломбардия, Венето, Пиемонт, Емилия-Романя, Лигурия и Фриули.

В страната все пак се обсъжда възможността мачовете да се провеждат пред закрити врата, но все още не е взето такова решение.

Въпреки коронавируса: Интер-Лудогорец остава в Милано

Зам.-министърът на здравеопазването в Италия: Не знам дали Интер – Лудогорец ще се играе в Милано

АНСА: Интер – Лудогорец ще играят в четвъртък

Мач на Интер сред отложените в Серия А заради коронавируса

Коронавирусът отмени първи мач в Серия Б

Лудогорец пита УЕФА и Интер за мача в Милано

Четвърти мач от Серия А отложен заради коронавируса

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още