Националният отбор на Украйна по футбол имаше кошмарно пътуване от военната зона в страната до „Уембли“. Тази вечер украинците се изправят срещу Англия в квалификация за Европейското първенство догодина.

Пред медиите селекционерът Руслан Ротан заяви, че предизвикателствата, които тимът му среща изобщо не могат да се сравнят с тези на военните, борещи се с руските войски на фронтовата линия.

Заради войната въздушното пространство над Украйна е затворено. Това принуди футболистите да пътуват над 16 часа до „Уембли“, като бяха използвани различни средства за придвижване, включително влак, автобус и автомобил.

Как играчите на Ротан стигнаха до Англия? Една група от звездите на Украйна, заедно с медицинския щаб пътуваха с влак около 12 часа. Те тръгнаха от украинската столица Киев и пристигнаха в Пшѐмишъл в Югозападна Полша. От там два часа с автобус до Жѐшов, след което още два часа полет до Лондон и 90 минути с автобус до хотела.

Друга част от футболистите и треньорския щаб имаха малко по-приемливо пътуване, защото тръгнаха от Лвов и стигнаха до Пшемишъл с влак само за пет часа, а не 12. На полска територия украинският тим се събра.

Украйна няма къде да играе домакинските си мачове, затова е принуден да наема стадиони в съседни държави. В същото време гостуванията са истинско логистично предизвикателство, след като не може да се използва въздушен транспорт.

Селекцията на Ротан пристигна на базата на Брентфорд в Лондон още в понеделник, за да има време да се възстанови от продължителното пътуване. За някои играчи то беше истински кошмар, защото дни по-рано с клубните си тимове също трябваше да пътуват почти цяло денонощие за мачове от европейските клубни турнири.

Саутгейт за двубоя с Украйна: Това е ключов мач в квалификационната група

Кошмарното пътуване на украинските футболисти за гостуването на ‘‘Уембли‘‘

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS