Елвира Краснобаева и Ева Брезалиева ще представят България на последната за сезона Световната купа по художествена гимнастика в Милано (Италия), която ще се проведе от петък до неделя.

Краснобаева направи огромно  впечатление още в първата си година при жените. През март тя стана шампионка в многобоя при дебюта си на Световната купа в Гърция, а миналия месец взе бронз на лента на Европейското първенство в Будапеща. Брезалиева спечели няколко медала от Световната купа този сезон. Нейното най-високо класиране е второ място в многобоя на Купата в Гърция, трето на обръч и четвърто с топка.

Домакините от Италия ще бъдат представени от световната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели. В Милано ще участва и златната медалистка в многобоя от шампионата на планетата във Валенсия Дария Варфоломеев (Германия), както и 22-годишната олимпийска медалистка Алина Харнаско (Беларус).

За Украйна ще се състезават 20-годишната Виктория Оноприенко и 16-годишната Таисия Онофричук. Полякинята Лиляна Левинска, която спечели сребърен медал на бухалки на Европейско първенство през първата си година при жените, е поставена на пето и шесто място в класирането на Световната купа съответно за лента и бухалки и ще се надява да промени позициите в Милано.

Елжана Таниева (Казахстан) и Тахмина Икромова (Узбекистан) също ще спорят за отличията в Милано.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS