Българският национал Филип Кръстев официално беше представен от новия си отбор Лос Анджелис. Той ще играе с №50 на гърба, като преди първата си тренировка отговаря на въпросите на медиите. Атакуващият полузащитник заяви, че всичко в клуба е на много високо ниво, така че нищо не му пречи да покаже пред света на какво е способен. Кръстев е категоричен, че е направил правилния избор, за да стане още по-добър.

200 лв Начален Бонус Спорт! Бонусите са важни!

„Много съм щастлив да съм тук. Минаха два дни, от както съм в ЛА. Много е приятно да се запозная с момчетата и отбора. Имам големи надежди и се чувствам развълнуван да съм тук“, започна Кръстев.  

„Когато за пръв път чух за интереса от Лос Анджелис, за мен беше странно да дойда в МЛС. След като говорих с хора от клуба, започнах по-сериозно да проучвам мачовете на отбора. Видях много неща за нивото тук и смятам, че е много добра възможност за мен, особено в този тим. Харесват ми амбицията, играчите и е много добро място за мен да покажа на какво съм способен“, продължи юношата на Славия.

„След трансфера на Лионел Меси в Интер Маями, МЛС стана много по-популярен, но в България много хора започват да се интересуват от МЛС. Мисля, че в следващите няколко години лигата ще става все по-голяма. Сигурен съм, че големи имена ще дойдат след Меси. Смятам, че надпреварата се развива и е страхотно място да играеш“, коментира той водещата тема в МЛС.

„Няма нищо специално около №50. Много от номерата са заети, ако трябва да съм честен. Смятам, че номерът ще ми донесе късмет. За феновете: видях видеа. Атмосферата ще е страхотна и нямам търпение да съм на терена и да я усетя като футболист“.

„Да, имаше много отбори, които имаха интерес към мен. Имаше и други опции през лятото, но избрах Лос Анджелис много бързо, защото според мен това е най-доброто място да се развивам. Тук лигата, съотборниците ми, треньорите, всичко е на високо ниво. Притежавам всичко нужно, за да бъда добър играч и да се покажа пред света“.

„Ще се посъветвам с другите европейци в отбора, защото съм тук само от няколко дни. САЩ е много далеч от там, където живея. Не мисля, че ще ми е трудно да се установя тук, защото атмосферата в отбора е много добра. За кратко време ще стана част от отбора и няма да имам никакви проблеми с това“.

„Не мисля, че решението на Меси да дойде тук беше решаващо и аз да подпиша с Лос Анджелис. Разбира се, всички знаем каква легенда е Меси. Смятам, че всички играчи в МЛС са развълнувани да се изправят срещу него. Взех решението само заради отбора на Лос Анджелис“.

„Лос Анджелис винаги е бил сред дестинациите ми за посещение, но беше много трудно да намеря време да дойда тук. Лудост е, че съм тук, за да играя. Ще се фокусирам повече върху футболната част. За останалите активности ще намеря време. Засега обаче ще се фокусирам по-бързо да се установя в отбора и да комуникирам с другите в отбора. Да, страхотна дестинация е, една от най-добрите в света. Много съм развълнуван да живея тук и да играя за Лос Анджелис ФК“, каза още Филип Кръстев.

Филип Кръстев вече е в Ел Ей, за да започне тренировки с Лос Анджелис ФК

Филип Кръстев имал оферти от около 10 отбора, отказал 45 хиляди евро на седмица

Николай Жейнов: Лос Анджелис взема Кръстев, за да бъде сред титулярите

Жейнов пред Дарик: Кръстев може да стане най-скъпият български футболист, струва 7 милиона

Филип Кръстев стана съотборник на Киелини, ще играе срещу Меси за шампиона на МЛС

Филип Кръстев се изправя срещу Лео Меси в началото на септември

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS