Кубрат Пулев пред dsport: До месец ще е ясно повече за мача ми с Джошуа

Томислав Русев Томислав Русев

Кубрат Пулев бе специален гост в студиото на Дарик радио, заедно с брат си Тервел , който преди няколко дни победи убедително Дешон Уебстър и стана интерконтинентален шампион в зала „Колодрума“, Пловдив. По-големият брат Кубрат разкри в какъв етап е организацията на мача му срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория.

Тервел Пулев пред dsport: Не е крайна точка да станем като братята Кличко

Вижте цялото изказване на Кубрат Пулев пред dsport и Дарик радио:

„Перфектно се чувствам, щом и брат ми победи, всичко е наред. Максимум след един месец трябва да стане ясно кой ще вземе правата за организираното на двубоя срещу Джошуа и ще се разбере къде ще се бием. Има вариант Джошуа да избяга, но според мен ще се бия с него. Може на стадиона на Тотнъм, но ако ние вземем правата за мача, може да не бъде там. Възможно е да е в България, САЩ, навсякъде“, заяви Кобрата пред dsport и Дарик радио.

„Трябва да се знае, че ние сме имали и ще имаме шампиони. Големи борци, бойци, всякакви спортисти“.

„Колкото и да сме силни, ние с брат ми сме човешки силни. Хората с увреждания имат нечовешки силен дух. Това е вяра и дух, от който се нуждаят тези хора. Думите „продължаваме напред“ вдигат хората, дават им дух и сила. Има големи българи в България. Има хора, които никой не знае, но са готови да умрат за родината, обичат я и милеят за нея“.

„Пловдив е уникален град с много история. За моя изненада бе доста добре поддържан и почистен. Имаме връзка по бащина линия. 50% сме пловдивчани на практика. Има много потенциал в този град. България има история, която не показва пред света. Възхищаваме се като пътуваме света, а България е нешлифован диамант, който трябва да се покаже“.

„На България и трябва малко повече организация, контрол и любов. Когато българите искат да бъдат хора, ние можем да направим всичко. Имаме енергия, която можем да развием. Трябва да си повярваме".

„Никога не съм губил вяра. Не забелязвам мръсните номера, които ми правят. Дори да съм имал болка и разочарование, то е било временно. На другия ден отново съм позитивен, обичам живота и смятам, че съм в Рая“.

„България трябва да има много повече деца“, шеговито брат му Тервел добави, че ако можеха да правят с брат си деца, щяха.

„Всеки дърпа към себе си, към своите интереси и се нараняваме, поради злоба, завист. Да победиш себе си е най-трудното нещо. Ако го направиш, ще успееш. Когато някой истински човек знае, успял е и победил, той може да ти даде съвет“.

„Аз седя зад думите си, когато казвам нещо, съм го обмисли и е така“, каза Кобрата във връзка с думите си „продължаваме напред“ след тежкото поражение срещу Владимир Кличко.

„Не трябва да ни успокоява, че в чужбина се друсат. Нито аз, нито брат ми сме взимали наркотици. Всичко това се възпитава в семейството. Учители и полиция може да се борят с наркотиците, но в семейството се научава, че не трябва да се употребяват. Колкото и милиона, милиарда да ми дадат, няма да пробвам наркотици. Родителите трябва да учат децата, не да пият и пушат трева заедно с тях. От родителите зависи какво ще се случи с децата им. Може да се подхлъзнеш един-два пъти – да се напиеш, после да повръщаш, но не можеш да вземеш наркотици. Баща ми казваше, ако ви видя да се друсате, вие вече не сте мои деца“, сподели Кобрата за последователите на dsport и слушателите на Дарик радио.

„Стига вече сме си мислили, че в чужбина е по-хубаво. Няма граници вече в света. Каквото е в Америка, след две седмици е и в България“.

Кобрата сподели и как празнува Рождество Христово със своето семейство:

„Всяка Коледа сме заедно. Събираме се, става какофония. Много деца, крясъци. Имаме три сестри. Всяка от сестрите ни говори през другата. Нашата Коледа е цветна“.

В края на интервюто Кубрат пожела на хората да бъдат будни и да не се страхуват да изразяват публично своята позиция:

„Аз пожелавам на хората да бъдат истински, будни, отворени и да си отстояват правата. Като народ да излизат и говорят за проблемите, да ги казват с истинските им имена. Трябва да се вярва, че правейки го, ще има промяна. Колкото и да им се струва невероятно, всяка дума, която изричат, ще промени нещата“.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още