Финансовите затруднения, през които Барселона преминава означава, че преговорите с Наполи за Калиду Кулибали се забавят, но сенегалският централен защитник е готов да изчака, без да създава конфликт с настоящия си клуб.

Неговият представител Фали Рамадани е информирал президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис за намерението на централния защитника да премине на „Камп Ноу“ през това лято.

Рамадани още веднъж е подчертал, че Кулибали няма да продължи договора си с Наполи, който изтича през лятото на 2023 година.

Агентът на сенегалския футболист обаче не е успял да представи първата оферта от Барселона, каквото беше първоначалното му намерение.

Барселона се нуждае от време, за да реши финансовите си проблеми преди да може да отправи конкурентна оферта за Кулибали. Това е, което Рамадани е предал на главния изпълнителен директор на Наполи.

Рамадани е информирал ръководните фактори на италианския клуб, че Барселона ще може да представи оферта до две-три седмици.

Рамадани вече се е договори с Де Лаурентис, че Кулибали ще се яви в началото на предсезонната подготовка на Наполи, която е насрочена за 8 юли, ако дотогова трансферът му в Барселона още не е осъществен.

Кулибали се надява, че ще продължи кариерата си на „Камп Ноу“ и сделката между двата клуба ще бъде завършена до средата на следващия месец.

Кулибали уведомил Наполи, че иска в Барса

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS