Голяма част от топ футболистите решиха да се преместят в Саудитска Арабия през изминалия период, преди всичко заради големите печалби, обещавани от клубовете от екзотичния шампионат, но и в арабския свят не всичко е толкова идеално.

Джордан Хендерсън се завърна в Европа само след шест месеца, слуховете връщат в европейския футбол и Карим Бензема, а Аймерик Лапорт, който премина от Манчестър Сити в Ал Насър, наскоро говори по тази тема в интервю.

„В Саудитска Арабия не е лесно, това е голяма промяна в сравнение с Европа. В крайна сметка всичко опира до адаптация. Мога да ви кажа, че има много футболисти, които са нещастни в Саудитска Арабия, но ще говоря само за себе си. Ще видим дали ще се коригира ситуацията, това е и въпрос на културна разлика. Не им е лесно на футболистите“, сподели Лапорт.

„Всичко е различно от Европа, особено обикновените ежедневни събития. Саудитците обещават много неща и след като сте го договорили в договора, сега ви карат да се борите за техните неща. Някои неща ни забраняват, а в други ни дават повече свобода“, добави защитникът.

„От това, което заключих, те се опитват по всякакъв начин да те привлекат и да те доведат, но нещата, които се случват ден за ден, са много по-трудни. В Европа се обръща повече внимание на футболистите и те ни пазят по-добре. До този момент не съм мислил за напускане, но това може да се промени, ако тази динамика продължи“, каза испанският национал.

Саудитският Ал Хилал мина Реал и Барса, пред него остана само Челси

Саудитците планират да похарчат 2 милиарда за нови подкрепления следващото лято

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS