Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че проектът за Европейската Суперлига не е спрян, а продължава да съществува и да подготвя новия турнир, който бе анонсиран през април 2021 г., но недоволството на феновете сложи прът в колелата му.

„В момента нямаме формат на Суперлигата, това е дълъг процес, но той ще служи, за да накара Европа да разбере, че има „държавни клубове“, които променят конкуренцията“, каза Лапорта на церемонията по представянето. споразумението между Барселона и Агенцията на ООН за бежанците.

„Има пълна готовност за преговори с УЕФА и смятам, че най-накрая различията ще бъдат изгладени и ще се установи диалог“, оптимистичен бе той.

Лапорта посочи, че има „много объркващи новини за Суперлигата“ и поясни, че предложеният модел на надпреварата „ще подкрепя възможността на всички отбори да участват“.

Президентът заяви, че разликите по отношение на правилата на финансовата регулация между испанското и френското първенство и английската Висша лига правят по-трудно за Барселона да се конкурира на пазара.

Манчестър Юнайтед заплашва Барселона да прекрати преговорите за Де Йонг

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS