Леката атлетика набира нови съдии

dsport.bg

Съдийската комисия при БФЛА обяви набирането на нови съдии.

Като част от националната система за обучение и категоризация на съдиите, известна като НСОКС, ръководството на Съдийската комисия при федерацията по лека по атлетика обяви провеждането на курс за начинаещи съдии, съчетан с такъв, който трябва да подготви бъдещите ръководни съдийски кадри.

Изпитът за двете нива ще е съобразен с изискванията за начинаещи лица, които тепърва навлизат в областта и за такива, които вече са направили първите си стъпки в лекоатлетическото съдийство.

Курсът ще се проведе по региони през есента (възможна е дистанционна/присъствена форма), като точните дати ще бъдат обявени след записването на кандидатите. Те трябва да изпратят име и фамилия, информация за местоживеене, настояща съдийска категория (ако притежават такава), номер на последна съдийска карта (ако притежават такава) и дата на нейното издаване на e-mail адрес: [email protected]. Срокът за записване е до 11 октомври 2020 година.

Ето и текста, публикуван от Съдийската комисия при БФЛА:

"ИС на Съдийската комисия при БФЛА, на основание РЕШЕНИЕ №7 от 11.09.2020 г., обявява провеждането на курсове по региони за придобиване на съдийска правоспособност от I/II ниво по НСОКС (Категория A/B) и/или актуализиране на Категория B. (Съгласно правилата на Съдийската комисия при БФЛА Категория B се актуализира на всеки 2 години.)

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАНДИДАТИТЕ

За нови съдии/категория А:

  • Да притежават завършено основно образование; или
  • Да притежават бившата категория 3-та (в случай, че не са актуализирали своята категория по действащата НСОКС); или

За категория B:

  • Да притежават завършено средно образование, минимум 2 години съдийски стаж с категория A, като в рамките на последната година са съдийствали минимум в 4 състезания. Без необходимите стаж и категория А се допускат бивши и настоящи състезатели по лека атлетика и лица със спортно-педагогическо образование; или
  • Да притежават бившата категория 2-ра (в случай, че не са актуализирали своята категория по действащата НСОКС); или
  • Да притежават категория B (за съдиите, които следва да актуализират своята съдийска категория B на всеки 2 години).

СРОК за заявяване на участие – ДО 11 октомври 2020 г.
Заявяването на участие в курсовете трябва да бъде направено по електронен път чрез изпращане на e-mail на адрес: [email protected] не по-късно от 23:59 ч. на 11 октомври 2020 г.

Кандидатите трябва да изпратят: име и фамилия, град на местоживеене, информация за настояща съдийска категория (ако притежават такава), номер на последна съдийска карта (ако притежават такава) и дата на нейното издаване.

След разглеждане на подадените заявки и уточняване броя на кандидатите ще бъдат определени: дните на провеждане на курсовете, формата на провеждане (дистанционна или присъствена), както и датата(ите) за присъствен изпит.

Кандидатите, които актуализират успешно Категория B могат да бъдат допуснати до участие в курс за придобиване на съдийска правоспособност от III ниво по НСОКС (Категория C), който ще се проведе през пролетта на 2021 г.".

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук