Лестър планира увеличаване на капацитета на своя стадион, нова зала и хотелска част

dsport.bg

Лестър официално подаде заявление за планиране на разширяването на стадион „Кинг Пауър“, което означава, че той може да стане десетият по големина във Висшата лига, ако бъде одобрен и получи „зелена светлина“.

Заявлението включва предложение за добавяне на 8000 места към източната трибуна, което увеличава капацитета на стадиона до 40000. Също така се включва план за изграждането на хотел с 220 стаи и многофункционална зала за събития и забавления.

Новата зала с капацитет от 6000 места ще бъде наречена „Авеню“ и ще включва фен зона, магазин за феновете, многоетажен паркинг и подобрено място за предлагане на храна и напитки за привържениците.

Лестър също така вярва, че реконструкцията ще създаде повече от 1000 работни места по време на строителния период и още 1000 постоянни работни места в съоръженията след завършването.

Проектът също така включва „жилищна кула“, която ще бъде висока 20 етажа и ще се поддържа от редица обществени и развлекателни съоръжения, както и зони за храна и напитки, и социални зони.

Предложен е и нов забележителен хотел и бизнес център с 220 стаи. Лестър твърди, че приземният етаж ще се състои от заведения за храна и напитки.

Фензоната ще включва външни екрани и зони за гледане, развлекателни услуги и събития на открито, няколко търговски обекта и изскачащи пространства, подходящи за храна и напитки.

Клубът проведе обществена консултация през август и септември, но сега потвърди новината, че е кандидатствал за разрешение от градския съвет на Лестър за разработване на терена.

„Лисиците“ обявиха, че са получили „изключително положителен“ отговор по време на консултациите, в които местните жители и фирмите, заинтересованите страни и феновете са си казали думата.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ