Любо аут от ЦСКА, очаква се и Стоилов

Левски сменя политиката при продажба, планира се отбор за няколко години

dsport.bg

Левски ще заложи на по-различна политика, що се отнася до изходящите трансфери на талантливи юноши. Това разкри изпълнителният директор Павел Колев по повод евентуална продажба на Станислав Иванов.

Колев обяви, че ще се търси модела на отборите в Сърбия и Хърватия, които продават своите юноши за много високи суми. Според него едва при подобна оферта Иванов ще бъде продадат. "Светът трябва да научи, че юношите на Левски струват пари", каза шефът при "сините".

Павел Колев: Ако продължим така, ще има хегемония на Левски

"Имаме малко по-различен критерий. Оттук нататък поне докато аз съм изпълнителен директор на Левски ще опитаме да вдигнем летвата така, че българските футболисти, които излизат от Левски, да са много конвертируеми, да минем по пътя, по който минаха Сърбия и Хърватия. Това изключва възможността да коментираме продажба на Станислав Иванов за параметри, които са характерни за нашите географски ширини. Аз мисля, че Станислав има какво още да направи преди такава оферта да дойде, ако той продължи да се представя така както в Левски и в националния отбор, такава оферта ще дойде. Аз мисля, че той има място и в мъжкия национален отбор. Такава оферта ще дойде, но докато не дойде, компромисни варианти няма да допускаме, защото светът трябва да научи, че юношите на Левски струват пари."

Павел Колев говори и за зимната селекция на Левски. "Мислим за селекция от 2 месеца, има набелязани футболисти, пътуваме постоянно. Имаме набелязани футболисти, български също. Няма как да разкрия повече, нещата са в междинен етап. Имаме доста футболисти с изтичащи договори, и с тях водим разговори. Опитваме се да планираме отбора за 2-3 години напред, както трябва."

Той обяви и че Живко Миланов ще остане в отбора още поне една година. 

"Преговори с Живко Миланов няма, защото Живко е момче, вече мъж, който е израснал на "Георги Аспарухов". Той е доказал, че каквото и да му предложим, ще го подпише. След мача с Ботев имахме среща с него, разговаряхме надълго и нашироко за плановете за развитие. Живко Миланов е един от най-важните футболисти. С Ивайло Петков имахме дълъг разговор с него. Той ще остане да играе поне още една година."

Новият договор на Живко Миланов с Левски е формалност

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още