Четирима състезатели са отказали да се отзоват на поканата на новия селекционер на националния отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини. Италианецът предпочете да не назовава имената им, но президентът на федерацията Любомир Ганев каза, че няма проблеми да каже кои точно са те и посочи, че тези волейболисти няма да бъдат повече викани, докато Бленджини е селекционер.

"Аз ще ги кажа. Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Влади Станков и Бранимир Грозданов. От тях имаме и писмен отказ, за да не станат недоразумения, че не са разбрали или не са получили повиквателни. Чакахме такъв от Розалин Пенчев, мисля, че дойде. Това са хора, които няма да работят с националния тим следващите пет години", заяви Ганев.

"Казвам нещата директно. Преди време играчи ми се обади по телефона и каза, че се отказва от националния отбор. Аз го казах това в интервю. Той ми се обади по телефона и ми каза: "Бате Любо, защо си казал, че се отказвам, трябваше да кажеш, че треньорът не ме иска или че съм контузен". Предпочитам нещата да са точни и ясни", отсече Любо Ганев.

Бленджини: Желание, отдаденост и мотивация, иначе не си в националния (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS