Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте заяви, че няма да си прави експерименти в последния двубой на "ла роха" от груповата фаза срещу Албания. Иберийците вече са сигурни 1/8-финалисти на Европейското, но селекционерът им заяви, че ще играят за престижа си. 

 „Рискуваме много престиж, признание и продължаваме да се подобряваме. Ще подходим към мача така, сякаш е последен. Най-добрите играчи ще участват в този мач. Ние мислим само за победата, защото искаме да спечелим всеки мач", сподели Де Ла Фуенте. 

Това, което Де ла Фуенте няма да прави, са експерименти, дори и в защита, където Начо ще бъде аут. По думите на треньора изглежда, че останалото е добре и няма да импровизира с халф. "Тази позиция е много добре покрита с конкретни играчи" и добави: "Тези от вас, които ме познават, знаят, че не съм свикнал да правя експерименти."

Селекционерът на Албания Силвиньо похвали Испания и заяви, че дори резервите на тима могат да победят всеки отбор. "Ние сме стъпили на земята. Говорих много добре и за Албания, защото това е, което мисля. Ще бъде много сложен мач." 

„Ще направим промените, които смятаме за подходящи, за да имаме най-добрия отбор за този мач. Имам сляпо доверие в 26-те, които са тук. Много съм спокоен в този смисъл. Голямото притеснение е да не се контузи някой футболист. Това е най-лошата новина за един треньор“, но той отново припомни, че те са дошли в Германия, „за да спечелят всичките седем мача“.

Накрая албански журналист приравни Ламин Ямал с Лео Меси и Де ла Фуенте учтиво го спря. „Не сравнявам Ламин с никой играч. Трябва да сме разумни. Ще дойдат лоши моменти и първите, които ще ги критикуват, ще сте вие“, завърши той.

Спалети: Срещу Хърватия може би ще играем по-грозно, но ни трябва ефективност

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS