Манчестър Сити бележи напредък в преговорите с Барселона за трансфера на Нелсон Семедо. „Гражданите“ искат да привлекат португалския национал, а каталунците са поставили на масата няколко варианта, за да може сделката да бъде реализирана.

Манчестър Сити иска в трансферната операция да бъде включен Жоао Кансело и допълнително да компенсират още финансово Барселона, като се има предвид, че оценката на Семедо в момента е по-висока. Много е вероятно двата клуба да постигнат споразумение през следващите седмици.

От Манчестър Сити станаха много активни, след като Жорже Мендеш им предложи възможността да купят Семедо. За английския клуб е от съществено значение Кансело да влезе в операцията, тъй като „гражданите“ не искат да плащат 45 милиона евро за него.

Барселона оценява последната оферта от Манчестър Сити, въпреки че каталунците настояваха да получат въпросната сума без в сделката да бъдат включвани други футболисти.

Източници от каталунския клуб съобщава пред „Sport“, че двата клуба са близо до постигането на споразумение и сближават позициите си. Остава да се споразумеят за парите, с които английският клуб все пак ще компенсира Барселона.

Семедо стартира сезона като безспорен титуляр в състава на Барселона, но представянето му остави смесени чувства.

В Барселона имаха съмнения относно включването на Кансело в сделката, но на този етап на преговорите изглежда неизбежно, така че всичко да се реализира.

От Барселона вече уведомиха агента на футболиста – Жорже Мендеш, че на този етап отменят преговорите за подновяването на неговия договор.

Барселона планираше задържи португалския футболист с нов контракт, но при настоящите обстоятелства вече има и други приоритети.

Барселона постави цена от 45 милиона евро на Семедо. Каталунците ще продадат португалеца само при подобен тип оферта.

Настоящият договор на Семедо с Барселона изтича през лятото на 2022 година.

Шефовете на клуба разговаряха с Жорже Мендеш през февруари и предложиха удължаване на контракта за още три години до лятото на 2025 година. По време на разговорите двете страни не успяха да стигнат до споразумение, а кризата породена от COVID-19 принуди Барселона да прекрати преговорите.

През сезон 2019/20 г. Кансело изигра 24 мача за Манчестър Сити, като има 1 гол и 1 асистенция. Семедо има 5 асистенции в 29 мача за Барселона през настоящата кампания.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS