Волейболният национал на България Мартин Атанасов заяви, че най-голямата му мечта е да спечели медал с родната селекция. Той говори пред медиите преди участието на нашите в Лигата на нациите. Турнирът ще се проведе в Римини от 28 май до 27 юни, като участващите отбори ще бъдат поставени в „балон“.

„Много хубаво е в националния отбор. Всички са в много добра кондиция. Стараем се да навлезем във форма. От началото е малко по-трудно след първенствата, защото повечето момчета са почивали и ни трябва малко време да свикнем, но има добро настроение и това винаги води до успехи, така че се надявам да навлезем в добра форма и ще видим с времето“, сподели шампионът на Турция със Зиратбанк Анкара.  

„След шампионската титла – десет дни почивка, заслужено. Много добре се чувствам след момчетата тук. Има много качествени момчета с доста хубави данни за волейбол. По-опитните можем да им помогнем. Не че се считам за много опитен. Цецо (Соколов) другата седмица ще дойде. Може да им помогне на по-младите и да направим един отбор от опитни и млади таланти. Можем да направим хубав турнира дори на Лигата (на нациите), не само на Европейското“, добави той.  

„Лигата на нациите не е най-важният турнир. Паричните премии са само бонус. Ние винаги играем за България и даваме всичко от себе си. Вече тези премии не ги мислим толкова много. Това е на края, в зависимост какво постигнем като отбор. Да сме живи и здрави, пък ще видим с времето.

„Личната ми цел с националния отбор е винаги да давам всичко от себе си, максимално за отбора. Имам много голямо желание, като една моя мечта, да спечелим медал. Няма значение от какъв шампионат – Европейско, Лига на нациите или Световно първенство, надявам се скоро време това да се случи“, каза още посрещачът.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS