Масови тестове за коронавирус в елитните клубове у нас

| БГ футбол, efbet Лига


На масови тестове за коронавирус се подлагат футболистите, треньорите и служителите на 14-те елитни клуба в България. Dsport проведе свое проучване за ситуацията в родните тимове преди подновяване на тренировките. Както е известно заниманията ще могат да започнат да се провеждат от петък, като дотогава всички в отборите трябва да минат задължителните тестове.

От Българския футболен съюз осигуриха по 30 безплатни теста на всеки клуб в елита, но се налага някои от отборите да платят от собствения си джоб повече проби, тъй като имат повече хора за тестване. 

Отборите от елита правят 500 теста за ден

След проучването стана ясно, че най-малко 500 теста за коронавирус се правят в 14-те тима от efbet Лига. В лидера Лудогорец изследвания се правят още от вчера. В Левски днес всички са минали тестове, докато в ЦСКА те ще се проведат утре, като играчите ще бъдат разделени на групи, каквато е процедурата при всички останали тимове. 

Играчите, щабът и служителите на Локомотив Пловдив ще минат през тестовете утре, както и тези на Славия. Черно море също ще се провери утре сутринта на стадион "Тича". В Берое са предвидили утре да бъдат проведени 30-те безплатни теста от БФС. Останалите в клуба пък са се изследвали вчера в Стара Загора. В Ботев Пловдив утре ще бъдат направени тестовете, като всички ще бъдат разделени на 2 групи. Арда пък ще проведе изследванията в Кърджали днес и утре. 

От Етър днес са били тествани 35 човека, като в четвъртък се чакат резултатите. Днес сутринта пък всички от Царско село са минали процедурата, както и в Ботев Враца. В Дунав и Витоша прегледите са предвидени съответно за днес и утре.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още