Мечтите са безплатни!

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Димитър Илиев стана „Футболист на годината“. Ако преди 12 месеца някой беше направил такава прогноза, днес вероятно щеше да се бие в гърдите, че е голям пророк.

Димитър Илиев е Футболист на годината

На 31 години и без мач за националния отбор Илиев влезе в изключително елитен клуб. Капитанът на Локомотив Пловдив няма никаква вина, че годината е „нулева“, а конкуренцията мижава. Струва ми се, че на вчерашната церемония дори и той остана изненадан от своята победа.

Изненадани останаха и представителите на Лудогорец, които вероятно имат своята гледна точка да бъдат недоволни от избора на журналистите. Антон Недялков е играч с качества, но позицията му не е много благодарна в подобен род надпревари. Не са много бековете, които са успявали да грабнат приза през годините. В Разград изглеждаха намусени и имат своите доводи. Те станаха първи през май, те водят класирането, те играят в Лига Европа, но тук говорим за индивидуална награда, а най-добрият в Лудогорец е роден на север от Дунав. Това е субективно мнение, но всеки избор е такъв.

На Митко Илиев никой не може да му отнеме постигнатото и правото да се радва. Годината му беше като сън, а и самото му излъчване е такова, че те кара да му симпатизираш. Интелигентно момче, интелигентен футболист, който никога не е бил конфликтна личност. Напомня за романтичните времена във футбол без да е постигнал нещо невероятно в своята кариера.

Започна в Локомотив Пловдив, а после нашумя в Миньор Перник. Премина в ЦСКА, но изигра едва пет мача за „червените“, които едва ли помнят за присъствието му на „Армията“. Последваха периоди в Пирин, Монтана и Локомотив София, за да се стигне и до гурбет в Полша. Там най-добрият за 2019 година игра предимно във втора дивизия, за да се прибере отново на „Лаута“, където разгърна пълния си потенциал.

Сигурен съм, че Илиев дори не е мечтал за вечер като снощната, но във футбола са възможни чудеса! Това е пример за всички, които в момента си мислят, че са в периферията и никога няма да застанат под прожекторите. Всичко е възможно, но за целта трябва много труд и да си намериш мястото, така както направи номер едно във футбола ни за 2019 година.

За Димитър Илиев звездите се наредиха по чудесен начин. Награди го самият Бербатов, чието присъствие може да говори нещо... Горчив вкус остана от липсата на част от победителите. Нямаше ги и първите трима от предната година – Кирил Десподов, Георги Петков и Тодор Неделев.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още