Мениджърът на НБЛ напуска заради скандала с Левски

dsport.bg

Мениджърът на НБЛ Сандра Велчева-Хънт ще поиска Общото събрание на лигата да я освободи от длъжност. Това стана ясно на пресконференция, на която бяха дадени обяснения за скандала, след който Левски загуби служебно плейофите срещу Балкан, тъй като Йордан Минчев е играл неправомерно.

Георги Глушков: Щеше да е уникална трагедия, ако първенството бе завършило нелегално

„Тъй като, според нашите правила, аз нямам възможност да подам оставка, ще свикам Общо събрание на лигата, с което ще поискам да бъда освободена от длъжността мениджър на НБЛ“, заяви Велчева.

„Обмислях да направя събранието възможно най-скоро, за да не изглежда, че забавям нещата във времето. Тъй като обаче, че само аз се занимавам административно с НБЛ, смятам, че е добре да завърши сезонът, за да мога да направя оперативен и финансов отчет на лигата, който да предам и на това събрание да поискам своето освобождаване. Не мисля, че е коректно, защото нямам на кого да прехвърля работата в момента, затова не го свиквам незабавно. Просто изчаквам края на сезона, когато и да е той. Има Арбитражна комисия, нека видим какво ще отреди тя и дали ще има някакво проточване на сезона или ще завършим на 6 юни, както е предвидено. Незабавно след това ще имам готовност с отчет на моята работа и свикване на Общото събрание“, добави Велчева-Хънт.

Тити Папазов за скандала с БК Левски: Вината трябва да се раздели с БФБаскетбол

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още