Лоренцо Мичели и Мирослава Паскова участваха в официалната пресконференция преди старта на Европейското първенство. Заедно с треньора и капитана ни в залата на хотел „Космо" в Монца бяха представителите на Швейцария и Босна и Херцеговина.

„Чувствам се като у дома си – каза Мичели. – Моят роден дом е на 10 минути от хотела ни. Наистина е много емоционално за мен. В Лигата на нациите свършихме половината от работата си през сезона. Там завършихме на 13-о място. Съперниците, които бяха пред нас, наистина бяха по-силни. Ние градим напълно нов отбор с млади състезатели, който се развива всеки ден. Доволен съм от всички. Създадохме колектив, в който всеки знае да играе за другия. Групата на Европейското първенство е изравнена, надявам се да продължим напред. Това е и голямата ни цел тук. Много съм горд от отбора, който селектирах и че имам привилегията да водя България."

„Много се радвам, че отново съм с отбора – каза Паскова. – Започваме с Хърватия, а именно срещу този съперник се контузих още в първия мач от Лигата на нациите. Вече съм готова да изиграя почти цял мач. Целта ни е да стигнем поне до четвъртфинал."

„За първи път играем на такъв голям форум и е голямо предизвикателство за нас – каза сърбинът Стеван Любичич, който води Босна и Херцеговина. – Групата е много изравнена по сили. Разбира се, без Италия. Домакините са фаворити не само в нея, но и на цялото първенство. Очаквам интересни мачове и дано да се класираме за следващата фаза. Ще дадем всичко от себе си.

Гледах всички мачове на България в Лигата на нациите. Познавам отбора ви. Имате много млади състезатели. В доста от мачовете се представихте на високо ниво. Имате потенциал.

Волейболът в Босна и Херцеговина се развива с всяка година. Много сме далече от Сърбия, но вече имами състезатели в силни европейски отбори. Доволен съм от работата, която вършим."

„Ние сме във втората най-трудна група на Европейското първенство и на първо място сме доволни че сме тук – коментира треньорката Лаурен Бертолачи. – Искаме да покажем, че Швейцария играе силен волейбол. Надявам се да се класираме в елиминациите. България е един от най-силните отбори. Гледах мачовете от Лигата на нациите. Имате интересни млади състезателки. Според мен България ще се бори за едно от първите две места в групата. Ще се постараем максимално да затрудним българките."

Мила Пашкулева: По-подготвени сме, отколкото в Лигата на нациите (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS