Микел Артета е болен от коронавирус

| Англия

Мениджърът на Арсенал Микел Артета е диагностициран с COVID-19. Тестът, който е бил направен на испанеца е положителен.

Служителите на Арсенал, които наскоро са имали близък контакт с Артета вече се самоизолират в съответствие с указанията на здравното министерство. От клуба очакват това да са значителен брой хора от Колни, включително целия състав и треньорския екип, както и по-малък брой хора от академията, която също временно е затворена като предпазна мярка.

„Очакваме тези, които не са имали близък контакт с Артета да се върнат на работа през следващите дни. Междувременно тренировъчните центрове в Колни и Хейл Енд ще бъдат дезинфекцирани“, се казва в изявлението на клуба.

„Това наистина е разочароващо, но аз се почувства зле и си направих теста. Ще бъда на работа веднага щом ми позволят“, сподели Микел Артета.

„Микел и целият отбор ще имат нашата пълна подкрепа. Ние гледаме напред и се надявам, че бързо ще бъдат подновени тренировъчните занимания и скоро ще играем отново мачове. Това ще стане веднага, след като нашият лекарски екип го позволи. Разбира се, че възстановяването на Микел е нашият основен приоритет“, коментира Раул Санйеи.

От Арсенал обявиха, че работят със здравното министерство, както и с Висшата лига и Футболната асоциация относно предстоящите мачове.

„Ясно е, че няма да може да изиграем някои мачове по програма. Ние ще актуализираме информацията за нашите привърженици, които имат билети за предстоящите мачове възможно най-скоро.“

„В момента работим за издирването на други хора, които са имали скорошен близък контакт с Микел Артета. Ще ги уведомим какво се е случило и те трябва да следват предписаните указания на здравното министерство, което препоръчва карантина“, се казва още в позицията на Арсенал.

Тестват играч на Манчестър Сити за коронавирус, поставен е под карантина

Мачовете от Висшата лига остават по програма

Всички играчи на Челси са подложени на тестове за коронавирус

Официално: Отложиха Ман Сити - Реал Мадрид и Юве - Лион

Трима футболисти на Лестър в изолация заради симптоми на коронавирус

Проверяват за коронавирус всички футболисти на неназован клуб от Висшата лига

Мачовете в Англия остават без публика?

Резултатите в Нотингам за коронавирус са отрицателни

Сложиха Арсенал под карантина

Отложиха и Манчестър Сити – Арсенал

Прочетете още