Министър Кралев: Даваме 2 милиона повече на българските спортни клубове

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в откриването на боксовия комплекс на Детелин Далаклиев в Плевен. След церемонията той коментира пред журналисти решението спортните клубове в България да получат допълнително финансиране за 2020 г.

Кралев откри нов комплекс за бокс в Плевен създаден от Детелин Далаклиев

“Ще финансираме с 2 млн. лв. допълнително българските спортни клубове. До момента те получават от ММС около 6,5 млн. лв. Сега ще получат 30% повече, за да ги подпомогнем в тежките времена на пандемията от коронавирус, в които дейността им е ограничена. Знаете, че спортът е един от най-засегнатите сектори и помагаме с каквото можем. Мисля, че тази мярка ще бъде добре дошла за клубовете. За следващата година ще имаме двойно увеличение на бюджета за тях. Това ще се случи благодарение на средствата, които ще постъпват в ММС от Българския спортен тотализатор, който в момента е в прекрасна форма и оборотите му се увеличават с добри темпове. Спортните клубове страдат от хронично недофинансиране. Те получават пари и от Общините, и от държавата, но ние сме решили рязко да се увеличат бюджетите, които се насочват към клубовете, защото там са най-важните места, където се работи с деца, с подрастващи. Там се коват бъдещите шампиони. Дейността им е изключително важна за здравето на цялата нация, така че оттук нататък клубовете ще бъдат във фокуса на дейността на правителството”, заяви министър Кралев.

Той коментира и реализирането на проекта на Детелин Далаклиев в Плевен. ММС финансира закупуването на спортно оборудване и екипировка за боксовата зала.

“Благодаря на Детелин, че поема тази отговорност да направи боксов клуб и да го развива, защото това е много важно за възпитанието на плевенските деца. Искрено се надявам, че ще изгради достойни българи, които да защитават честта на страната ни на международните състезания. Този проект е ярък пример за партньорство между държавата, частния бизнес и един успешен спортист. ММС подпомогна със средства за оборудването в размер на  84 000 лв. Всичко това, което Детелин поиска от нас му беше предоставено и се радвам, че виждам подобно изпълнение. Това е един от най-красивите, най-добре оборудваните, планирани и качествени боксови салони, които съм виждал. Дано това да бъде предпоставка за привличането на много деца към бокса и тяхното изграждане като спортисти”, каза Красен Кралев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ