Служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов излезе с официална позиция в отговор на декларацията на ЦСКА, която "червените" публикуваха във вторник късно вечерта. В нея Кузманов пише, че ММС разполага с доказателства за размера на неизпълненото задължение. 

Публикуваме позицията на министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов без редакторска намеса: 

Като министър на младежта и спорта, макар и в служебен кабинет, съм се водил единствено и само да работя в интерес на българския спорт, да спазвам закона и да защитавам държавните имоти от алчни и самозабравили се бизнесмени. Снощи около 23 ч. в медиите бе разпространено анонимно писмо „от името на всички клубове, носещи името ЦСКА“.

Атаката срещу мен е обяснима, защото тя е за стадион "Българска армия" в Борисовата градина и базата на Панчарево. И двата имота са държавни и аз като министър искам да защитя и опазя това имущество, предназначено единствено и само за българския спорт. Друг е въпросът какво общо имат спортните клубове на ЦСКА с футболните бази.

В името на спорта направихме няколко срещи с представители на ПФК ЦСКА – София. Предоставихме резултатите от одита на държавното дружество "Сердика спортни имоти", собственик на двете спортни бази, които ПФК ЦСКА-София ползва под наем по силата на договор. Задълженията на футболния клуб към държавното дружество са факт, а цифрите са категорични.

Да пише и да публикува може всеки, но в конкретния случай ММС разполага с доказателства за размера на неизпълненото задължение. Очаквахме коректност от страна на ПФК ЦСКА, за да се продължи с реализирането на идеята за съвместно дружество, което ще даде възможност футболният клуб да ползва ст. "Българска армия" и базата в Панчарево.

За съжаление няма как ММС да отговори на анонимно писмо, пуснато през нощта. Писмо с обвинение и искания от името на всички клубове с името ЦСКА, под което няма нито един подпис! Използването на клубовете по различни спортове – 34 на брой, носещи името на най-титулувания клуб - ЦСКА, е опит да бъдат употребени срещу държавата и ММС. Спрямо закона и държавата всички субекти са равни и не следва някой да се чувства привилегирован, когато се касае за заплащането на задължения към държавата.

Стойчо Младенов: Вярвам в Радев, който с юмрука си излезе и разтресе цялата държава, вярвам в Петков, Василев и Рашков

ЦСКА: НЕуважаеми министър Кузманов!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS