Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков направи нова инспекция на спортната зала „Арена Бургас“ заедно с представители на градската управа.

„Спортната зала "Арена Бургас" може да получи Акт 16 и месец след срока, поставен при последната инспекция на съоръжението в края на миналата година. Надяваме се в края на април да имаме всички документи, даващи право на експлоатация“, заяви Шишков.

"Съвсем скоро комисията от Дирекция "Национален строителен контрол" трябва да започне работа по въвеждане на сградата в експлоатация. Това, което в момента се правеше като довършителни работи, се наложи заради монтирането на пистата по лека атлетика. Залата е предвидена така, че в нея да могат да се практикуват различни видове спортове. Тоест, когато има необходимост за писта по лека атлетика, тя ще се монтира. Когато има необходимост от терен за волейбол, се прави терен за волейбол", поясни Шишков.

Според него, последното актуване на сградата може да се случи и по-рано от края на април: „Предполагам, че в рамките на 20-30 дни ще може да се приключи процедурата за получаване на Акт 16. Може да отнеме и две седмици. Но това, което днес видях, е различно от това, което видях преди няколко месеца. Забавяне от месец не е толкова фатално, важно е съоръжението да е добре изпълнено и да работи добре. Това е може би първата зала, която е построена от много години насам. Тя дава възможност за състезания по лека атлетика, така че това е изключителна придобивка не само за Бургас, но и за страната“.

Последната инспекция, която Иван Шишков направи на обекта, бе през ноември миналата година. Тогава той обяви, че спортната зала "Арена Бургас“ ще бъде отворена частично до два месеца.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS