Министърът на спорта Димитър Илиев се срещна с ръководства на спортни федерации

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев проведе срещи с ръководства на български спортни федерации, финансирани по програмата за олимпийска подготовка, съобщи пресцентърът на ММС. Министърът разговаря с представителите на Българската федерация по борба, Българската федерация по бокс, Българската федерация по фехтовка, Българската федерация по гребане, Българската федерация джудо, Българската федерация баскетбол и Българската федерация по художествена гимнастика.

По време на срещите бяха поставени въпроси, свързани с финансирането от страна на ММС, състоянието на олимпийските отбори, проблеми по линия на тяхната подготовка и участие в националния и международния спортен календар, възможностите за спечелване на квоти за предстоящите Олимпийски игри в Париж. Друг акцент в обсъжданията бяха състоянието на спортната база, в която се подготвят състезателите, възможности за целеви проекти за закупуване на апаратура за материално-техническа част, както и евентуално разкриване на центрове за спортни таланти чрез програмите на ММС за следващата година.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се ангажира за провеждането на постоянен диалог с федерациите за оперативно решаване на проблемите им. А в разговора с представителите на Българската федерация по художествена гимнастика Илиев бе категоричен, че министерството ще придвижи казуса с разширяването на тренировъчния център.

Нов национален фонд ще финансира масовия спорт

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ