Министерството на спорта ще сезира компетентните органи за състоянието на комплекс "Септември"

dsport.bg

Министерството на младежта и спорта ще сезира компетентните органи за състоянието на комплекс "Септември". Това заявиха от ММС в писмо до медиите.

"В продължение на нашата видеопоредица за състоянието на спортна инфраструктура и извършваните безобразия, днес ви показваме тъжния епизод със заглавие комплекс "Септември", посочват от министерството.

"30 години държавна забрава са довели базата почти до унищожение, а три години престъпна безстопанственост от страна на Красен Кралев са направили възможно съществуването на престъпници, които събират наеми и ползват база на ММС като своя, отдават я на клубове, спортисти и събират огромни суми, които не им се следват. През последните три години, откакто комплексът е на министерството, не е постъпила нито стотинка. Чрез действия и бездействия е нанесена имуществена вреда на държавата в особено големи размери.

 От съвместната ни обиколка с (общинския съветник - бел. ред.) Борис Бонев стана ясно, че министерството плаща данъците на имотите, такса смет, охранява имотите, а трето лице ги отдава под наем без да има правни основания за това. 

Ще сезираме компетентните органи за този ужасяващ случай", посочват още от ММС.

Радостин Василев: Първият министър в затвора ще бъде бивш спортен министър

Министър Василев: Не мога да приема, че това е президентът на БФС

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още