Минковски: Няма да отговоря на Антъни Иванов, не поддържам отношения с него (ВИДЕО)

dsport.bg

Селекционерът на националния отбор по плуване Кристиян Минковски и главният секретар на Българската федерация по плуване Димитър Бобев говориха на пресконференция след успехите на Световното първенство в Доха и преди Олимпийските игри в Париж.

„Пред вас сме, за да дадем една висока оценка за представянето на българските състезатели, имахме високи очаквания. Това, което направи Габи, заслужава висока оценка, искам да я похваля. Изключително силно първенство, отсъстваха някои звезди, но постиженията бяха на световно ниво, което ме кара да съм доволен от постигнатите полуфинали и финали, това беше подготовката за Олимпийските игри“, започна Минковски.

„Със завършването на Световното първенство започнахме финалната подготовка на олимпиадата. Очакваме покриване на квоти от останалите наши състезатели. Доволен съм от представянето. На първо място е шестото място на Световното, на второ място е квотата, шестото място е нещо историческо, на Габи може би ще ѝ трябва време, за да осъзнае какво постигна“, продължи той.

„Ще работим да го подобрим, успяхме в Доха да направим пик в спортната форма, много опит натрупахме по време на пандемията. Националният отбор по плуване е един от най-обгрижваните, успели сме да подсигурим всичко. Не се сещам за др спортитсти, които да са толкова обгрижвани, а това се отплаща“, сподели още селекционерът.

„Не бих отговорил на Антъни Иванов, не знам какво визирате, но няма да коментираме Антъни Иванов. Към днешна дата не поддържам отношения с него“, заяви категорично Кристиян Минковски.

Генералният секретар Димитър Бобев сподели: „Сигурно очакванията са били по-високи. Главните лица са треньорите и състезателите. Отлично представяне. Имаме яснота за финансирането от Министерството на спорта, надявам се, че тези средства ще бъдат достатъчни за пълноценна подготовка, имаме подкрепата от министър Илиев и цялото министерство. Вярвам и съм убеден, че треньорите ще свършат работа до Олимпийските игри. През миналата година се справихме с по-малък бюджет, мисля, че няма да имаме проблеми. Надявам се да имаме и нов басейн.“

Габриела Георгиева: С усмивка на лице повече ми се получават нещата (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още